lørdag den 22. oktober 2011

Vin og jordskælv: Rystende oplevelser

I forgårs oplevede vi for første gang to jordskælv, som faktisk rystede os. Vi ved jo godt, at der er en vis risiko for den slags her i San Francisco-området, men det kommer stadigvæk som en stor overraskelse for os, når det sker. Jordskælvene var omkring 4.0 på richterskalaen, og det kan altså godt mærkes!


Men det, der virkelig får hjertet til at slå hurtigt, er lydene. Den dybe rumlen, som er helt anderledes noget, man ellers har hørt, for man fornemmer, at den er 'over det hele' og ikke bare lige uden for huset. Dertil kommer raslen og klirren fra skabe og skuffer, som giver en fornemmelse af hvor stor rystelserne er. Vi bor bogstaveligt talt oven på Hayward brud-linjen, og epicenteret i dagens jordskælv ligger lige under Lars' laboratorium på campus her i Berkeley, ca. 400 meter fra vores hus. Det kan være fedt at være i begivenhedernes centrum, meeen...

På utrolig kort tid når man at tænke rigtig mange tanker. Er det her 'the big one'?, Skal jeg søge dækning?, Hvor er kattene?, Hvad skal jeg gøre? 'Mon huset holder?' Og så er det overstået, og man kan lige så godt fortsætte med det, man var i gang med, som om intet var hændt. Det er altså ret underligt.

Jordskælvene forleden var ikke farlige, og heldigvis har vi stadig 'til gode' at opleve et skælv af den slags, der er stort og langt nok til at ryste ting ned fra hylder og ud af skabe, så vores lille skatkammer af god vin overlevede uden problemer.

Og man skal da være et skarn, hvis man ikke kan finde ud af at fejre, at man har overlevet et jordskælv (også selvom man ikke var i fare), så derfor besluttede vi os for at åbne en af husets bedste flasker. Valget faldt på 2008 DuMOL Russian River Valley Pinot Noir, som ikke bare dulmede nerverne, men også smagte rystende godt!

2008 DuMOL Russian River Valley Pinot Noir
Transparent kirsebærsort i glasset. Vidunderlig næse med brombær, røg, lakrids mynte, eukalyptus, kirsebær og nellike. Bløde tanniner, god syre, som holder frugtsukkeret i skak, så helhedsindtrykket på ingen måde er sødt, selvom det er frugtigt. Fantastisk smagsprofil med brombær, rålakrids/lakridsrod, Kongen af Danmark-bolcher og mørk blomme, som træder i karakter i eftersmagen. Det her er noget, af det bedste, man kan byde mig på efter et jordskælv - og på alle andre tidspunkter.DuMOL forhandles i Danmark af KK Wine.

2 kommentarer:

 1. Hej Nanna

  Puha, sikke en oplevelse. Godt det hverken gik ud over jer eller vinene ;)

  Omvendt dejligt at I kunne nyde at i overlevede, med en dejlig flaske vin. Med din beskrivelse af vinen, går det op for mig at det netop er manglen på den overvældende frugtighed (??), som jeg skal vende mig til ved Pinot'er.

  Hilsen Jesper

  PS. Tillykke med dit nye justerede design ;)

  SvarSlet
 2. Hej Jesper,
  Ja, det er en af den slags oplevelser, som er sjov at have prøvet, når man bagefter ved, at det ikke udviklede sig til et af de store og farlige af slagsen.

  Jeg synes, at Cali Pinot er meget frugtig - som regel i retning af nogle vilde, modne og skovbær. Og hvis de er mørkere og intesere i stil også stenfrugter som kirsebær og blomme. Af og til er hindbærsmagen bare så indlysende, at man ikke kan undgå at bemærke den. Det er rigtig godt! Det sammen med skovjordbær og blåbær. Men denne havde bare så meget oveni - især det lakridsede og eukalyptusagtige. Det er en fantastisk kombi.

  Jeg tror måske, at Pinot ofte er syrligere og med mindre alkohol (typisk omkring 14-14.5%) end fx en new world Cab, Zin eller Syrah - måske er det derfor den virker mindre frugtig på dig?

  Og tak for din bemærkning om designet - hygger mig med at eksperimentere med det. :)

  SvarSlet