søndag den 16. oktober 2011

Det er synd for danskerne

Jeg indrømmer, at der findes større problemer for danskerne, men dette er ikke ubetydeligt: Det er nemlig synd for alle jer dansk-boende danskere, at så godt som ingen danske vinimportører tilsyneladende har opdaget, at Californien producerer endog mange fine sparkling wines i 15-20-dollars-klassen. Kvalitetsniveauet ligger næsten altid højt (omkring 90-93 point i de store publikationer), og stilen er som regel tør, ren og sprød med frugten i centrum.

En af dem er Mumm Napa Brut Prestige, som netop er en eksponent for denne rene, tilgængelige stil, hvor fade, krydderier og 'earthiness' går af vejen for frisk syre, grønne æbler, grøn melon et strejf af druesukker og vanilje og fine, elegante  langvarige bobler. I like a lot - og den er et kup til 15 dollars.

Mumm Napa er delvist ejet af det franske champagnehus af samme navn, men den historie slipper du for i denne omgang. Jeg forstår ikke, hvorfor flere af dem ikke har fundet vej over Atlanten, men et par dejlige undtagelser er Schramsberg Mirabelle Rosé, som du finder hos Sigurd Müller og J Vineyards Cuvé 20, som du finder hos KK Wine. De koster selvfølgelig lidt mere i Danmark end i deres hjemland, og du kan vist nok få dem for 120-180 gode danske kroner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar