fredag den 14. oktober 2011

FredagsRecap: Knaldtilbud på Mondavis villa, Vive la bureaucratie, Gratis PR-råd, Metrokort over franske vindistrikter, Pinot on the River

Q: FredagsRecap - hvad er nu det?
A: Hver fredag samler jeg op på highlights fra vinblogs og andre vinmedier, som jeg følger dagligt. Her får du overblik og måske inspiration til videre læsning. Det er ren public service.

Find tidligere FredagsRecaps her

Robert Mondavis villa til salg: Gør et kup
Så er der chokudsalg på en af Napa Valleys mest dekadente og legendariske matrikler. Lige nu kan du spare næsten 50%, hvis du drømmer om at flytte ind i selveste Robert Mondavis luksuriøse villa lidt uden for det fashionable Yountville i Napa Valley. Knaldhytten kan blive din for den nette sum 13,9 millioner dollars, men så får du også over 1000 m2, to tennisbaner, pool i stuen og skøn udsigt over dalen. Tjek billederne her

Men før du slår til, kan du også lige tjekke på Dr Vinos blog, hvad du også kan få for pengene, hvis du eksempelvis hellere vil investere i vinmarker i Bourgogne.

Steve DeLong: Metro kort over franske vindistrikter:
Arkitekten David Gissens metro-kort over vindistrikter i Frankrig har efterhånden cirkuleret i blogosfæren i noget tid. Har du ikke set det endnu, så tjek det ud her. Det er en rigtig sjov idé og ret illustrativt. Du kan købe print af kortet i sin helhed på Steve DeLongs vinblog.


Vive la bureaucratie
Historien om den franske vinbonde, Oliver Cousin, der er kommet i klemme i det strikse og bureaukratiske fransk AOC-system, er gået verden rundt, og de amerikanske vinbloggere sympatiserer med den lille mand i hans kamp mod det store system.

Nu er der generelt stor antipati mod regulering og indgreb fra det offentlige her i Guds eget land, så det kommer måske ikke som den store overraskelse. Men retfærdigvis skal man vel huske på, at det franske system på trods af fejl og mangler har sikret, at franske topdistrikter vedbliver at producere distinkte, stedtypiske vine, som har sikret sig en permanent plads i vinens hall of fame. Desværre er systemet også rigidt og forhindrer til en vis grad innovation og udvikling i den franske vinindustri.

I øvrigt glimrer reguleringen af det amerikanske vinindustri ved sit fravær. Selvom de fleste amerikanere er imod offentlig regulering, er der i den californiske vinbranche bred enighed om, at appellationerne i Californien er så godt som meningsløse, fordi de er blevet til på baggrund af økonomiske og politiske interesserer og ikke en overordnet, uafhængig vurdering af de forskellige terroirers særlige kendetegn. 

Du kan læse Dr Vinos behandling af sagen her og Mike 'Wine Diarist' Steinbergers ditto her. Sidstnævnte har også en ret interessant kommentarspor med opfordring til at skrive under på en støtteerklæring til Olivier Cousin.

Heimoff: Gratis PR-råd
Steve Heimoff giver gode råd til PR-folk, som gerne vil skabe opmærksomhed og omtale af deres kunders vin i eftertragtede publikationer. En af hans kæpheste er, at man kommer længst med såkaldte 'trend-historier', hvor man skriver kundens produkt eller forretning ind i en større trend - fx kendis-winemakers, biodynamik, vin nature etc.  Og så opfordrer han til at droppe masseudsendelser af pressemeddelelser og i stedet lære journalisterne og skribenterne godt at kende, så man ved, hvad de hver især vil have. Det lyder meget fornuftigt, men jeg kender også virkeligheden fra PR-branchen og presset for levere resultater - mange resultater -, så jeg forstår helt ærligt godt, hvorfor mange falder i masseudsendelsernes massegrav. Det gør ikke Heimoff reminder mindre relevant.
Læs mere her

Fermentation: Pinot on the River
Flere amerikanske bloggere, blandt andre Tom Wark, som driver bloggen 'Fermentation', omtaler en kommende event i Healdsburg kaldet 'Pinot on the River'. Her disker mere end 100 lokale producenter op med deres våde varer, og mine tænder løber allerede i vand.  Mon ikke, vi kan finde de 2 X $75 det koster at få midlertidig adgang til paradis på jord.
Læs Tom Warks omtale her eller gå direkte til event-sitet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar