torsdag den 19. januar 2012

Østers og krudtugler

Krudtugle
I går tog vi afsked med Helena og Lars og deres lille charmetrold af en krudtugle, Hannah. De deler skæbne med os og vender også hjem til Danmark om en uges tid efter 2-3 eventyrlige, fantastiske og udfordrende år i Californien. Det er rart at have nogen at være i samme båd med, når livet lige for tiden føles lige lovligt kaotisk og uforudsigeligt. Og det bliver godt at have nogen hjemme i Danmark at dele minder og erfaringer med, når hverdagen tager fat igen.

Vi har delt mange gode flasker med Helena og Lars i de forløbne år, og i går var ingen undtagelse. Det blev blandt andet til en 2008 Oyster Bay Pinot Noir fra New Zealand. En vin i $20-klassen, som produceres i relativt store mængder, og som næppe regnes for det ypperste, New Zealand kan præstere. Alligevel imponerede den med en vidunderlig parfumeret aroma med noter af tørrede rosenblade og lavendel, fine hindbær- og blåbær- fornemmelser i munden, medium fylde og helt perfekt afbalanceret syre. Så enkelt og elegant kan det altså gøres for en $20-mand.
Østers
Det, der igen og igen slår mig ved new zealandske vine, er, at de er fremstillet med en lethed og et overskud, som kræver et virkelig stort talent og råmaterialer af ekseptionel høj kvalitet. Det er et udtryk og en stil, som går på tværs af druesorter - i hvert fald de tre sorter, jeg kender bedst i new zealandsk skikkelse, nemlig Pinot Noir, Sauvignon Blanc og Chardonnay: Markant floral og frugtig aroma, medium fylde, syrlig friskhed - og samtidig stor gavmildhed i smag og karakter. Enkelt, elegant og selvsikkert.

Næste gang, vi deler en flaske vin med Helena og Lars, er vi tilbage i Danmark. Jeg tror, vinen bliver californisk. Og til den tid er vi alle landet i vores nye eller semi-nye job, nye boliger og nye liv. Det er sådan set en meget rar tanke, når alt kommer til alt.

3 kommentarer:

 1. Nanna, det er en lille smule vemodigt at din tid i Californien nu kommer til en ende. Det fik mig til at tænke på hvad der vil ske med bloggen når du er hjemme i Danmark igen. Fortsætter du med dit fokus på californiske vine, nu bare fra Danmark?
  Mine fingre er krydsede, for nyder at læse din blog :)

  Hilsen Jesper

  SvarSlet
 2. Ja, det er virkelig vemodigt - og en meget underlig fornemmelse efter 27 berigende, udfordrende og eventyrlige måneder. Men jeg glæder mig også til at komme tæt på gamle venner og familie igen. Og til igen at kunne have et langsigtet perspektiv på job og livssituationen i det hele taget.

  Jeg ved faktisk ikke helt, hvordan bloggen kommer til at udvikle sig. Jeg tror, jeg fortsat vil foretrække og interessere mig mest for californisk vin. Men jeg vil utvivlsomt blive udsat for mange nye vinoplevelser, når jeg er tilbage i Danmark, hvor Old World Wine i sagens natur fylder meget mere end her i Californien. Og heldigvis for det. Umiddelbart tror jeg bare, at bloggen vil afspejle den vej, min interesse og smag bringer mig - og lige nu er det svært at forestille mig, at mister interessen for de californiske dråber :)

  Og tak for de søde ord - jeg håber, du har lyst til at følge udviklingen her på bloggen i den kommende tid.

  SvarSlet
 3. Du kan tro jeg fortsat vil følge med, det bliver da rigtig spændende at følge dit "nye" vinliv :) Bare godt at høre at bloggingen fortsætter :)

  SvarSlet