torsdag den 12. januar 2012

Fødselsdagsvelsignelser

I går rundede jeg de 33. Det klinger lidt gammelt i mine ører, men jeg tror faktisk, det svarer meget godt til, hvor gammel jeg føler mig. Heldigvis for det. Og hvem kan også bekymre sig om den slags detaljer, når vejret er perfekt, når ens elskede fødselsdagsforkæler en, og når det strømmer ind med hilsener fra nær og fjern på Skype, mail, Facebook, sms og sågar med rigtig post. Sådan en dag føler jeg mig uendelig heldig.

Dagen blev rundet af med drinks og udsigt over San Franciscos blinkende lys fra 39. etage på The View Lounge - efterfulgt af fødselsdagsmiddag på michelin-restauranten Campton Place ved Union Square, også i San Francisco. Sidstnævnte skulle vise sig at være en lækker kulinarisk oplevelse med vægt på traditionelle dyder og smagssammensætninger - og stilsikre, klassiske wine pairings, der bragte os vidt omkring i verden. Middagen overgik måske ikke helt vores oplevelser på Spago i Berverly Hills for et års tid siden. Dengang gik alt op i en højere enhed. I går var det 'bare' godt gammeldags perfekt.

Stemningen og lejligheden var ikke til noter og dyb analyse, men I slipper ikke for billeder og et par kommentarer:
Ceviche på syltet agurk, lime, syltet ingefær
Saltet torsk med kartoffel/hummer-puré og purløg
Beder, revet gedeost-is, pink grape og spirrer. Vino: Albarino fra Rias Baixas
Hummer, kokos/karry-creme, yukon-kartofler og nogle små sorte knasende, salte dimser. Vino: Halvtør tysk Riesling
Dorade (en slags makrelagtig fisk, skulle det vise sig) med jordskokkemousse, shitake, og sølvbeder. Kan ikke huske, hvad de gule firkanter var, men de var søde og sprøde. Vino: Hvid bourgogne.
Oksemørbrad, sorte trøfler, hvide asparges, trøffelmousse. Vino: Malbec fra Argentina
Tør og nøddeagtig komælksost fra Wisconsin, fåreost-creme, brombærcoulis, kandiseret mandel. Vino: Halvtør Torkaji
Brioche Brulee, syrlige grønne æbler, ingefærmousse, grøn æble sorbet, karamel. Vino: Tysk Eis Wein og Dolce fra Far Niente, Napa Valley
Små desserthapsere: Karamel-macaron, limetærte, chokoladetrøffel, grøn te-madelaine. Vino: Veuve Cliquot Demi Sec Champagne
Lars er godt tilfreds med, at det ikke er ham, der skal vaske glas op :)
Et styk lykkeligt fødselsdagsbarn

3 kommentarer:

  1. Stort tillykke med de 33, Nanna. Det ser godt nok ud som om det var en lækker lækker middag :D

    Selv er jeg I London lige nu, og savner en god vinoplevelse. Synes ikke den har vist sig.

    SvarSlet
  2. hej Nanna,
    Og tillykke. Den middag tager sig godt ud. Alt godt. anders

    SvarSlet
  3. Hej Anders,
    Tusind tak. Ja, det var rigtig godt. Måske kunne man godt have savnet en overraskelse eller to i smagssammensætningerne, men det var på sine egne traditionelle præmisser helt perfekt :)
    Bedste hilsener, Nanna

    SvarSlet