fredag den 6. januar 2012

Nytårsforsæt SWOT-analyse

Jeg er god til at realisere mine nytårsforsæt. Det hænger nok mest sammen med, at jeg også er rigtig god til at finde på dem. For tre-fire år siden lød mit forsæt for eksempel, at jeg ville være mere på Facebook - det lykkedes til fulde, og jeg holder stadig fast i de gode vaner. Et par år tilbage satte mig for at drikke mere vin og spise ude oftere. Det er også gået over al forventning.

Efter at have tænkt mig grundigt om har jeg nu valgt endnu et fornuftigt nytårsforsæt. Jeg vil drikke mere god europæisk vin. Nok primært Champagne, Bourgogne og Bordeaux. Måske også et par spaniere og en enkelt italiener. Ikke at californierne ryger ud - tværtimod. Jeg er bare blevet rigtig nysgerrig efter at finde ud af, hvad det egentlig er, mine eurofile vinvenner og -bekendte er så betaget af. Ikke for at finde ud af, hvem der har ret, eller hvem der har 'den gode smag', men for at have et godt referencepunkt og en bredere og mere erfaren pallette.

Når vi står over for en stor udfordring i min branche, så laver vi en gang imellem en SWOT-analyse for ligesom at tegne det strategiske landkort, som man skal navigere i. Og da jeg altid tager mine nytårsforsæt seriøst, har jeg naturligvis også gjort det samme i dette tilfælde. Tilføjelser og ændringsforslag modtages gerne. Vi tager dem in plenum i kommentarsporet!

8 kommentarer:

 1. Fantastisk Nanna, sikke en omhu :)

  Selv holder jeg mig fra nytårsforsætter, gerne fordi de dækker over ønsketænkning fra min side, og ikke realistisk opnålige mål. Men kan godt se at du før i tiden har været smart, og med den slags nytårsforsætter tror jeg også at jeg kan lykkedes med et par stykker.
  Jeg tror et af dem kunne være at jeg i 2012 vil se om ikke jeg kan få smagt flere "store" vine. Ikke at de alle skal koste 1100 kroner, men jeg tror jeg vil prøve at flotte mig lidt oftere.

  Uha, glæder mig allerede :D

  SvarSlet
 2. Det var da et fantastisk nytårsfortsæt -
  og en blog jeg vist skal følge;-)

  Når du kommer til Danmark, skulle du måske prøve nogle af de danske vine?

  SvarSlet
 3. Tanninbomber og syrebasser skal da helt klart over i Opportunities!! ;-)

  Og som en af mine svenske bloggervenner sagde forleden: København tilbyder samlet set muligvis et af verdens bedste (europæiske) vinsortimenter..

  Mange hilsner,
  Niels

  SvarSlet
 4. @LaCucinaNada:
  Velkommen til bloggen - og tak for roserne. Håber, du vender tilbage.

  Jeg har faktisk smagt et par danske vine. Nogle mindre gode og en rigtig god. De første fra Lille Gadegård på Bornholm (som jeg elsker - men ikke på grund af deres vin. Foretrækker nok deres bær-baserede vine med og uden bobler. Den anden er Arwen fra Lilleø (et af Claus Meyers mange projekter) - en hvid blend på bl.a. Sauvignon Blanc, Solaris, Riesling og Sylvaner. Frisk, sprød og lækker. Jeg blindtestede den sammen med et par californiske vineksperter for et års tid siden - og de var ret imponerede over Arwen, som de gættede på var en nordtysker. Ikke helt ved sidenaf ;)

  SvarSlet
 5. @Niels:

  Hehe, havde faktisk dig i tankerne, da jeg skrev det med tanninerne ;D

  Jeg har endnu ikke udviklet tilstrækkelig med hård hud på ganen til at kunne sluge de tannintunge drenge endnu. Ved ikke, om det nogensinde kommer til at ske.

  Men måske kan du give mig et tip til en rund, blød og rar italiener, jeg kunne lægge ud med, når vi kommer hjem? Gerne uden alt for meget jord og stald ;)

  SvarSlet
 6. @Jesper:
  Ja, det handler om at vælge sine forsæt med omhu. Glæder mig til at følge dine vineventyr i 2012 ;)

  SvarSlet
 7. Det kan jeg helt sikkert Nanna! Det er næsten for nærliggende og ligetil med cab-blends fra det varme vesttoscana, så istedet vil jeg anbefale moderne Barbera fra Piemonte: Barbera er ikke så aromatisk, har høj syre og blød, saftig bær-frugt hvilket altsammen betyder at den i modsætning til andre piemontesere fungerer rigtig godt i morderne, fadprægede udgaver. Jeg er sikker på at du ville kunne lide barberaer fra fx. Matteo Correggia (Marun), La Spinetta (Ca di Pian), eller en lille producent som jeg drak forleden og som virkelig imponerede i den her stil: Costa Olmo (superiore).
  VH Niels

  SvarSlet
 8. Tak for tippene, Niels. Vil vende tilbage med min reaktion på vinene, når jeg er kommet længere i realiseringen af mit nytårsforsæt :)

  SvarSlet