fredag den 30. december 2011

Et nyt år


Jul og nytår har stået i opbruddets tegn her i Berkeley. Vi har arbejdet meget, snakket en del, ordnet praktiske gøremål, forestillet os mulige scenarier, snakket mere, tænkt, mærket efter. Det er måske ikke historiens mest muntre jul, men det har været nødvendigt og godt alligevel. Alle overgange er svære, også selvom vi bestemt må være noget nær verdensmestre i omstillingsparathed. Paradoksalt nok virker overgangen til Danmark lige så krævende, som da vi rejste den anden vej for mere end to år siden. Måske fordi følelserne er så blandede. En side af os trænger til at få overstået rykket, blive afklaret og få vished om, hvordan den nærmeste fremtid kommer til at se ud. Og en anden side protesterer højlydt ved tanken om at forlade vores dejlige Berkeley, vores hjem gennem mere end to år, gode venner og livet som 'halvamerikaner' med alt hvad det indebærer, herunder vinlandet og fællesskabet med andre californiske vinentusiaster.

Der er nu ikke blevet plads til meget vinnørderi midt i alt dette, selvom guderne skal vide, at vi godt kunne bruge et midlertidigt eksil i vinlandet eller bare til en god flaske, som man kan fordybe sig i. Men tiden er ikke til det, og fordybelsen forhindres af tanker og praktik, der som bøjer holder os oppe ved virkelighedens overflade.

Nå, jeg tror, jeg pakker amatørlyrikken sammen for nu, før den tager overhånd. Planerne for nytårsaften er temmelig vage, men vi har da lagt boblerne på køl. Det bliver til Schramsberg 2007 Blancs de Noir og Louis Roederer Anderson Valley NV Rosé. Begge flotte eksempler på californiernes kunnen inden for sparkling wine, og to modeller, som vi kun har stiftet bekendtskab med i forbindelse med smagninger. Det bliver interessant at prøve dem igen.

Godt nytår, kære venner & familie, læsere, medbloggere, mednørder.
2012 bliver i sandhed et nyt år for os.

2 kommentarer:

  1. Rigtig godt nytår, Nanna. Det bliver spændende at læse med i 2012, når din base pludselig ikke længere er det vilde vesten, men den gamle verden. Rigtig god flytning, når i trods alt når dertil.

    SvarSlet
  2. I lige måde, Jesper. Glæder mig til at høre om mødet med Velvet Glove :)

    SvarSlet