lørdag den 24. december 2011

Fin julevin


Så blev det sørme også jul i Berkeley. Solen skinner fra en skyfri himmel. Vejrudsigten lover 16-17 grader. Vi har sat røde lys i stagerne, kalkun, grødris, rødkål osv. er klar i køkkenet til det store slag. I år har vi endog investeret i dansk sovsekulør, så vi kan få en rigtig brun brun sovs!

Julevinen er også på plads. Mange bloggere og journalister har i år peget på oversøisk Pinot Noir som årets julevin. Faktisk har en hel del specifikt anbefalet Parker Station California Pinot Noir og Frontier Red - begge fra Fess Parker, som forhandles af H.J. Hansen i Danmark. Måske har en lille PR-nisse har haft held med sit forehavende?

Anyway, mange mener ikke, at julemaden kalder på en dyr og sofistikeret vin. Jeg er uenig. Sjældent står man i køkkenet hele dagen for at forberede et så overdådigt og værdsat måltid, så hvorfor skal vinen ikke matche den indsats? Og jeg mener bestemt, det lader sig gøre at finde en kvalitetsvin, som matcher det fede, søde og sure i den traditionelle danske julemad.

Her i huset er valget faldet på en rigtig fin sag, nemlig 2008 Hartford Court MacLean's Block Russian River Valley Pinot Noir. Hartford er blandt de mest velrenomerede Pinot-producenter i Russian River Valley og er som regel garant for fyldige, koncentrerede, mørke Pinot'er, der har masser af saft og kraft uden at sætte elegancen og ynden over styr. Kan næsten ikke vente.


Ellers byder aftenen på hyggeligt selskab med vores taiwanesisk/indiske vennepar (som i øvrigt elsker dansk julemad), en gendigtning af Kir Royal til velkomst - med brombærlikør i stedet for creme de cassis - og naturligvis portvin - Fonesca Bin 27 - til risalamanden.

Sidste jul i Berkeley. Den skal nydes. Tilbage er der vist bare at ønske alle læsere, med-bloggere, venner, familie, nær og fjern en
Very Merry Christmas!

1 kommentar:

  1. Det lyder både lækkert og hyggeligt. Rigtig glædelig jul fra en med-blogger :)

    Hilsen Jesper

    SvarSlet