tirsdag den 20. september 2011

Efterår Berkeley Style

Nektarin-salat, Pinot og solnedgang. Bliss!
Efteråret har fundet vej til Berkeley, og på disse breddegrader betyder det sol, temperaturer omkring 25-30 grader, smukke efterårsfarver, og Hr. Tåge, som ellers er vores faste sommergæst, bliver ude over bugten.

I går var endnu en af de smukke efterårsdage, og temperaturen nåede helt op over 32 grader, så der var stadig pænt lunt i lejligheden ved spisetid. Menuen stod derfor på en let og frisk salat med modne, californiske nektariner, som er i højsæson lige nu, prosciutto, frisk mozerella, mynte og basilikum - og naturligvis et glas let afkølet Pinot Noir fra Sonoma Coast.

Det var et dejligt, ukompliceret match, og vinen, som hører til i 'value-kategorien' under $15, levede op til det, den skulle - måske endda lidt mere end det, men i denne skønne årstid er jeg også nem at gøre glad.

2008 Bear Boat Sonoma Coast Pinot Noir
Aroma præget af kirsebær, blåbær og blomme, som går igen på tungen og får følgeskab af sort peber og rålakrids. Medium fylde, godt med syre, lidt kantede, men ikke fremtrædende tanniner. Eftersmag af victoriablommer plukket lige fra træet på en solrig dag. Ikke en stor vin, men det kan næppe forlanges til prisen ($15). Dejlig let og frisk på en varm efterårsaften.

Cute label

Ingen kommentarer:

Send en kommentar