mandag den 12. september 2011

Anmeldelse: Napa App får 90 point

Wine Spectators nye app til iPad er en rigtig god guide for nye og garvede besøgende i Napa Valley. Masser af velproduceret og relevant indhold, de nødvendige praktiske informationer og nørde-indhold til ... ja, nørderne. Ankerne går på manglende fantasifuldhed i udførelsen og ingen nyudvikling af funktioner.

For nogle dage siden lancerede Wine Spectator sin første app til iPad, som meget oplagt fokuserer på Californiens næststørste turistattraktion (kun overgået af Disneyland), nemlig Napa Valley. App'en er delt op i tre hovedområder:

Where Cabernet is king: Er spækket med baggrundsinformationer om dalens historie, personligheder, terroirs, appellationer, og selvfølgelig signaturdruen Cabernet Sauvignon.

Visiting Napa: Byder på informationer om vinerier, spisesteder, hoteller og andre attraktioner, kort, åbningstider, kontaktinformationer mv.

Inside information: Wine Spectators pointscorer og anmeldelser af vine fra dalen (med hovedvægt på Cabernet Sauvignon), videoer, som portrætterer vinbønder, vinmagere og vinmarker, årgangsoversigter, og kort over dalen.

Kort sagt, alt hvad man behøver som førstegangsbesøgende, og mange af informationerne er faktisk også meget rare at have ved hånden for en garvet rotte som undertegnede.

Men! Der er et men: Jeg undrer mig over, at folkene bag app'en ikke har haft fantasi til at udnytte de mange muligheder, der er, for at lave fede, illustrative animationer, en virtuel 3D-tur op gennem dalen, en interaktiv guide, som via iPad'ens GPS fortæller om, hvad man ser foran sig, når man opholder sig i dalen. Og i den mindre avancerede ende: En opdateret feature med aktuelle begivenheder i dalen, så man kan holde sig orienteret om festivaler, markeder, åbent hus-arrangementer, auktioner osv., som finder sted her og nu.

Konklusion: Jeg tildeler app'en 90 point på Spectators egen 100 point-skala. Det betyder absolut godkendt og bestemt i den rigtig gode ende. Der er ikke kastet mange dollars efter at udvikle helt nyt indhold til app'en, og det meste ligner genbrug fra winespectator.com. Men det er gjort tilgængeligt og overskueligt med denne app, og mere kan man nok ikke forlange for $3.99.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar