fredag den 4. november 2011

FredagsRecap: Liv i mosten, Roser til Santa Lucia, Skærmtrolde i halvblind Pinot-smagning, Heimoff endelig klar med en '09 CaliPinot-rapport

Q: FredagsRecap - hvad er den af?
A: Den er god nok, du gamle. Hver fredag samler jeg op på highlights fra vin-blogs og andre vinmedier, som jeg følger dagligt. Her får du overblik og måske inspiration til videre læsning. Det er ren public service - intet mindre.
Find tidligere FredagsRecaps her 
Denne uge har budt på uendeligt smukke solnedgange over San Francisco Bay
Grape Juices: Der er sørmer liv i druemosten
Lad det være sagt med det samme. Der er alt for få danske vinblogs. Derfor har jeg også tålmodigt beholdt Grape Juices på min blogroll, selvom den har ligget i dyb dvale det sidste halve års tid. Og what do you know! It's alive! Måske er det Halloween-stemningen, der har fået hel- og halvdøde til at genopstå. OK, det er måske ikke, fordi det sprudler af liv ovre hos Grape Juices - to indlæg er det blevet til på en måneds tid, men alt kommer til den, som venter, og denne gang blev det blandt andet til en fin omtale af en CaliPinot. Vinens Vilde Vestens slipper en virtuel salut med sin seksløber. Det drejer sig om 2009 Chasseur Sonoma County Pinot Noir, som tildeles 90-92 point og får følgende ord med på vejen: 'udpræget jordbær, brun farin, fyr/gran. Smagen er tæt og kort med en mintede eftersmag. Mineralsk og særdeles drikkevenlig'. For 150 kroner lyder det som et særdeles godt køb. Tak til Grape Juices for tippet.
Besøg Grape Juices og find ud af, hvor du kan købe vinen

Wine Spectator: Tim Fish deler roser ud til Santa Lucia Highlands
Som trofaste læsere vil vide, har jeg længe dyrket Russian River Pinot Noir. Men på det seneste har jeg fået øjnene op for regionen Santa Lucia Highlands, som har lagt jord til mange af mine favoritter fra 2009. Santa Lucia Highlands er en del af Monterey County-appellationen omkring 100 km syd for San Francisco og leverer ifølge min erfaring mørkere og mere krydrede Pinot'er end Russian River Valley og Sonoma Coast. Jeg har længe gået med planer om at skrive et indlæg om området, men nu er Tim Fish fra Spectator kommet mig i forkøbet. Jeg kan dog ikke udelukke, at jeg tager en tur derned og vender tilbage med en stemningsrapport en af de kommende uger.
I mellemtiden kan du læse Tim Fish' mening om regionen. Kommentarsporet giver mange nyttige tip om gode vine og vinerier.

Wine Factory-drengene kaster sig ud halvblind Pinot-smagning
Jeg følger jævnligt med i Wine Factory-drengenes videoeskapader. Tydeligvis inspireret af Gary Waynerchuck leverer de uhøjtidelige videoanmeldelser af snart sagt hvad som helst, der er druer i. Det er altså dyrt og billigt, nyt og gammelt, europæisk og oversøisk. Deres entusiasme er smittende, og d'herrer er både søde, sjove og underholdende. For nylig gennemførte de en halvblind smagning af tre Pinot'er fra henholdsvis Argentina, New Zealand og Bourgogne i prisklassen 100-130 kroner. Ikke overraskende (for en New World vino som mig) løb new zealænderen med prisen.
Se mere til skærmtroldene her

Heimoff : Status over 2009 CaliPinot
Et par måneder efter Wine Spectator gør Steve Heimoff status over 2009-årgangen af californisk Pinot Noir, hvoraf de sidste forventes frigivet her i løbet af efteråret. Bedre sent end aldrig, Steve, og han er ikke overraskende enig med Spectator i, at årgangen tegner særdeles lovende - også selvom han 'kun' har smagt omkring 500 af slagsen. Selvom undertegnede formentlig kun har smagt... bum bum slag på tasken... 50-60 af slagsen, så holder jeg mig helller ikke tilbage for at give både Spectator og Heimoff ret. Det er de sikkert glade for.
Læs hele Heimoffs årgangsrapport her

1 kommentar:

  1. hey Nanna, jep grapejuices kører igen. Bloggen var lige ramt af "Irl-virusen" med meget andet arbejde. jeg glæder mig også til at læse mere fra vestfronten. Best, grapejuices/anders

    SvarSlet