fredag den 11. november 2011

FredagsRecap: Parker på Pinot-vognen, Vinisten på vandvognen, Vintanker om udvikling, Åbent hus hos American Wine og en Heimoff-røffel til Beaujolais Nouveau

Q: FredagsRecap - hvad er nu det?
A: Hver fredag samler jeg op på highlights fra vinblogs og andre vinmedier, som jeg følger dagligt. Her får du overblik og måske inspiration til videre læsning. Det er ren public service.

Find tidligere FredagsRecaps her

Efterårsvejret ramte også det californiske vinland i denne uge
Fermentation: Parker på Pinot-vognen
Først var det Jim Laube fra Wine Spectator. Så var det Steve Heimoff fra Wine Enthusiast, og nu er det så Robert Parker fra Wine Advocate, som melder sig i koret af lovsang til 2009-årgangen af californisk Pinot Noir. Faktisk giver Parker ikke mindre end 78% af de 237 testede Pinot'er 90 point eller mere. Det er ny rekord og langt foran den næstbedste årgang, som var 2007 med 65% 90+ vine. Tom Wark fra Fermentation-bloggen har lavet statistik over Parkers gennemsnitlige karakterniveau for californisk Pinot Noir og konstateret, at den har været stødt stigende siden 1999. Om det skyldes, at Parker har udviklet en smag for Pinot, eller om californisk Pinot er blevet bedre, kan vi kun gætte på. Tom Wark argumenterer for, at det under alle omstændigheder er interessant, at der efterhånden findes så stort et datasæt over californisk Pinot smagt af en enkelt person. Uanset hvad man mener om 100-point skalaen, så må det da sige os et eller andet, hævder Wark. Jeg synes, det giver meget god mening.
Se statistikkerne og bedøm selv her

Vintanker: Et spørgsmål om udvikling
Jesper beretter om et tredje møde med en italiensk vin, som først skuffede lidt, så begejstrede og dernæst skuffede igen. Interessant historie, som giver anledning til at overveje, hvad der udvikler sig mest: Vinen eller smagerens præferencer.
Læs selv her

Vinisten: På vandvognen
Simon fra Winelo... jeg mener Vinisten har gennemført 30 dage uden alkohol. Hvad skal det nu gøre godt for, spørger du måske dig selv, men Simon gør sig nogle interessante refleksioner over, hvad afholdenhed og det modsatte gør ved ens opfattelse af afslapning, hygge og samvær - og ikke mindst, hvad afholdenhed gør ved ens smagsløg, som i Simons tilfælde meget overraskende er kommet ud af skabet som New World-løg. Hvis det sidste lød frækt, var det absolut uintenderet.
Læs mere her

American Wine holder åbent hus
American Wine ejes af Keld Johnsen, der også driver restauranten 'The Diplomat' på den amerikanske ambassade i København. Han har et fint lille udvalg af amerikanske vine, herunder selvfølgelig en hel masse californiske -de fleste af dem i den menneskevenlige ende af prisskalaen. Den 15. november fra 16-18 holder han åbent hus med vinsmagning i lokalerne på Jagtvej 111, så du behøver ikke medbringe diplomatpasset i denne omgang.
Find mere information her

Heimoff: Beaujolais Nouveau my a..
Ingen FredagsRecap uden Mr. Heimoff. Han er en overodentlig flittig blogger, der troligt poster alle ugens fem hverdage. Senest giver han markedsføringsstuntet omkring frigivelsen af den purunge Beaujoulais Nouveau en ordentlig røffel. Det er ifølge Heimoff det største markedsføringsstunt i vinens verden, som end ikke overgåes i markedsføringsværdi af hverken the French Paradox (de faktum at de vindrikkende franskmænd tilsyneladende lider mindre af hjerte/kar-sygdomme end os andre), the 1976 Paris tasting, filmen Sideways og kultdyrkelsen af Napa Cabs. Jeg husker engang fra min barndom sidst i 80'erne, hvordan Thorkild Thyring kørte første parti Beaujolais Nouveau til Danmark i sin racerbil under stor mediebevågenhed. Så bliver det heller ikke meget mere yuppie.
Læs Heimoffs altid veloplagte blog her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar