tirsdag den 19. april 2011

Ikke så langt fra Las Vegas

Jeg ved godt, det er lidt smagløst, men jeg indrømmer det alligevel gerne. Jeg elsker Las Vegas. Vel er byen fuldstændig over the top, super tacky, og bare alt, alt for meget. Men netop derfor er det også super sjovt, og jeg kan ikke undgå at komme i lalleglad festhumør, når jeg sætter mine fødder på The Strip - uanset om fødderne er iført klipklapper eller stiletter. Alle velkomne, så længe man har penge på lommen og er klar til slippe slanterne. Og her er det ikke kun letbenede damer, der i høj kurs. En veldrejet og letbenet flaske bobler er i sit helt rette element i the Sin City.

I denne uge slog vi vejen forbi en af de rigtig gode Vegas restauranter - og dem er der rigtig mange af i byen. Fx har stjernekokke som Thomas Keller, Michael Minas og Emeril Lagasse hver især åbnet en restaurant i på The Strip, så den dårlige smag behøver bestemt ikke finde hele vejen til dine smagsløg, hvis du ellers ønsker at undgå det.

Svigermor og svigerfar foreviger springvandet foran Bellagio
Vi slog os imidlertid ned ved et stilfuldt opdækket bord på den japanske fusionsrestaurant, Yellowtail, som ligger i Bellagio-hotellet med udsigt over det fantastiske springvand, som i sig selv er et besøg værd. Middagen var et overdådigt udvalg af små, delikate retter som sashimi fladbrød med rå tun, wasabi, trøffelolie og sprøde spirer, ande-prosciutto, chipotle-chili/jorbær/krabbe rolls for ikke at glemme lava-kage med grøn te-skum og passionsfrugt sorbet, moshi med vanilje, chokolade og grøn te-is og pistaciekage med choko/mocha-shot.

Svigerfar, moi, dekorative drinks og omtalte sashimi fladbrød med tun, trøffelolie, wasabi og spirer
Og så er vi fremme ved det med de letbenede bobler. Til maden havde vi nemlig valgt Scharffenbergers Non Vintage Mendocino County Brut (88 point i Winespectator), som produceres i Nordcaliforniens Anderson Valley og hører til i den billigere ende af skalaen - ca. 80 kroner i supermarkeder. Men den leverer en rigtig fin oplevelse for hver en krone med en lidt spinkel, sprød mouth feel, et strejf af rene, grønne æbler og dejligt levende bobler. Ikke alene passede den godt til den festlige uhøjtidelige stemning, men den også gav plads til de mange forskellige smagsindtryk, som middagen bød på, og som var aftenens hovedattraktion.

Jeg har ikke kunnet opstøve en dansk forhandler af Scharffenberger - det må være en fejl, for jeg er næsten sikker på, at denne vin overgår de fleste sparkling wines i samme prisklasse på det danske marked. Men har du fået mod på at prøve en af de andre fine sparkling wines fra Californien, så tjek Schramsberg, som forhandles af Sigurd Müller, eller J Vineyards, som forhandles af KKWine.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar