torsdag den 31. marts 2011

En lille turguide til Sonoma County

Nogle venner spurgte, om jeg ville sende dem et par tip til gode vin-seværdigheder i Sonoma County. Sonoma County er en subregion i North Coast-regionen. Regionen er meget alsidig, men rummer flere af de køligere distrikter som Sonoma Coast, Russian River Valley og Green Valley, som blandt andet er kendt for deres super lækre Pinot Noir-vine. Jeg lader sjældent en lejlighed til at snakke vin passere, så jeg endte med at sende dem nedenstående forslag til en endags-tur i det skønne Sonoma County:

Fra Sonoma by kør via  Highway 12 mod Santa Rosa. Det er en smuk rute gennem Glen Ellen og Valley of the Moon. Der er gode wineries på vejen (fx B.R. Cohn, som også laver olivenolie og andre delikatesser), men hvis I kun orker 2-3 stykker på en dag, så spring dem over.

Når, I er fremme ved Santa Rosa, kør nordpå via 101 til Healdsburg. Her er mange gode restauranter - så det er et oplagt frokoststop. Bistro Ralph på Plaza Street skulle være god til frokoster.

Fra Healdsburg, kør vest på via Westside Road. Vejen er legendarisk, fordi her ligger nogen af de bedste vinmarker og vingårde i Russian River Valley. Den er oven i købet super smuk med gamle egetrær, smukke vinmarker og charmerende vingårde og tasting rooms. Matrix ligger super smukt og laver gode pinot'er til prisen (omkring $30). Arista ligger også smukt og laver vine af flere sorter og i flere prisklasser. Min favorit er dog Rochioli, som af Robert Parker anses for at være blandt de 5-10 bedste Pinot Noir-producenter i Californien.
Picnic-terrasen ved Rochiolis tasting room
Tastingroomet ligger også smukt og har et dejligt picninc-område, hvor man kan medbringe egen madkurv. Prisen på deres Estate Pinot Noir er lidt pebret - omkring $50-60 hvis jeg husker rigtigt. Men hver en cent værd! 

Følg Westside Road, til I kommer til River Road og drej til venstre over Russian River. Det er en fin gammel, rusten bro - meget charmerende.

En af de fine gamle broer over Russian River
Herfra kan I køre mod Forrestville via Martinelli Road til Iron Horse Winery - det ligger for enden af en hullet grusvej - god ide at slå GPS'en til. Deres tasting 'room' ligger udendørs med smuk udsigt. Og deres sparkling wines er gode, sjove, uhøjtidelige. Ligesom stemningen på stedet. Min favorit vin er deres Wedding Cuvee (man er vel romantiker). Forresten, så er det meningen, at man bare hælder slatter ud over skrænten. Det er ret sjovt :)
Bobler i solen på Iron Horse Winery
På dette tidspunkt er I nok ved at have lidt palate fattigue, som man kalder det herovre, når man har drukket så meget vin, at det er ved at være svært at smage forskel. Men hvis I har mod på mere, har jeg netop fået anbefalet Lynmar Estate, som også ligger i  Russian River Valley, få miles fra Iron Horse. Jeg har ikke været der endnu, men deres seneste release har fået rigtig fine anmeldelser - ikke mindst deres 2008 Quail Hill Vineyard Pinot Noir ($60) - den glæder jeg mig personligt til at stifte bekendtskab med. Tasting roomet ser også lækkert ud at dømme ud fra billederne på deres hjemmeside.

Hvis I vender tilbage til Sonoma by om aftenen - så kan jeg varmt anbefale at spise middag på El Dorado Kitchen, som ligger på et hjørne på byens hyggelige plaza. Ikke overdrevet dyr (sådan midt imellem), og laver super lækker fransk/californisk mad. Og omgivelserne i den historiske bygning er super charmerende. Er vejret til det, så prøv, om I kan få bord i deres super hyggelige patio. I det hele taget er der mange hyggelige butikker, tasting rooms, restauranter, delikatesse-forretninger osv. omkring plaza'en - helt bestemt et besøg værd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar