torsdag den 9. februar 2012

En mundfuld solskin


Efter en temmelig heftig onsdag var fladeud-aften hos Helle meget tiltrængt. Det blev til pizza i sofaen, joggingbukser (for nogens vedkommende - jeg har lovet Helle ikke at sige hvem) og endelig et glas vino fra Californien. Mine californiske - og for den sags skyld også spanske og franske - skattebasser er p.t. i eksil rundt om i byen hos deres importører, for jeg har ikke haft tid til at hente dem endnu - og guderne skal vide, at jeg savner dem.

Jeg stadig ved at finde mine ben i den danske vinverden. Eksempelvis har jeg ret hurtigt konstateret, at man ikke rigtig kan løbe an på at købe sin vino i de nærliggende supermarkeder, for udvalget der er da godt nok pauvert og uopfindsomt. Og vinhandlerne lukker jo nærmest inden jeg står op om morgenen - eller i hvert fald inden jeg får fri for arbejde. Back in the good old days kunne jeg foretage spontane indkøb i de lokale supermarkeder, hvor priserne var yderst krisevenlige og udvalget af californiske vine bugnende. Og de sjældnere og mere eksklusive vine købte jeg direkte hos vinerierne, når jeg besøgte dem. Den går ikke længere, og fremover kommer jeg vist til at svinge dankortet foran skærmen og dermed også bløde de horrible fragtpriser. Det er hårdt at være vinentusiast!

Anyway, i vores ellers nærmest vakuumpakkede og faretruende overvægtige kufferter havde jeg fundet plads til et par flasker, der fik lov at komme med over Atlanten. En af dem var en 2009 Beringer Knights Valley Cabernet Sauvignon, som jeg tidligere har omtalt, og som var et perfekt soothing match til joggingbukser og sofapizza. Især mundfornemmelsen er chokoladelækker og pleasende. En lille mund solskin på en mørk og kold vinteraften.

Flere af slagsen venter forhåbentlig ved den Californiske vinsmagning på Hotel Mariott her i København den 29. februar, som jeg fik tilmeldt mig i går. Tak til Anders fra Grape Juices for tippet.

7 kommentarer:

 1. Ah det lyder dejligt med sådan en slappedag, med lidt pizza og vin. Håber snart du får de gode flasker hjem til dig selv.

  Og californisk smagning den 29. siger du? Det kunne være man skulle undersøge et besøg :)

  Hilsen Jesper

  SvarSlet
 2. Ja, det skulle du tage at gøre. Det kunne være hyggeligt - så kunne vi jo mødes derude. Tag Palle med :)

  SvarSlet
 3. Og vi er nu tilmeldt :) Både Palle og mig. Dog kun med tilmelding, ikke med betaling endnu. Betalte du med det samme, eller skal man vente på en bekræftelse?

  SvarSlet
 4. Jeg har heller ikke betalt endnu, men jeg har fået lov til at komme ved 16-tiden, mens profferne stadig er der - for i denne periode er der mere rum for vinsnak med udstillerne. Skal vi ikke aftale at mødes et sted på et bestemt tidspunkt? Det bliver sjovt at få sat ansigter på jer.

  SvarSlet
 5. Gud, du er da bleven en institution i vinverden, sådan som du får lov at mænge dig :P

  Vi vil da helt sikkert gerne mødes. Vi er der jo så ved 17-tiden, sammen med resten af pøblen ;) Kender ikke Marriott, så ved ikke lige hvor er et godt sted at mødes?

  SvarSlet
 6. Jep - men jeg tror, man kan opnå den fornemme status ved at sende en mail til arrangørerne :)

  Jeg ved at Laudrup Vin har en stand derude - vi kan mødes der - skal vi sige kl. 17.30?

  SvarSlet
 7. Ah, lidt listig snyd ;)

  17.30, det er en aftale. Så har du også haft god tid til at finde vine vi bare MÅ ud og smage ;) Kig efter tre, da vi har taget søde Thomas med :)

  SvarSlet