lørdag den 11. februar 2012

Royal prøvekanin

Mine vine er stadig spredt for alle vinde, men heldigvis har gode Berkeley-venner forsynet os med fornemme flydende afskedsgaver. Blandt andet enkeltmarks-pinot'en Arrendell Vineyard fra Hartford Court, der er et af de eksklusive vinerier i Russian River Valley.

Vineriet er i sig selv et besøg værd, for det fornemme tasting room ligger smukt og putter sig mellem bløde bakker med dekorative vinstokke, fontæner og smukke blomsterhaver. Vinene minder i stilen om huse som Lynmar og DuMOL, dvs. mørke, fløjlsagtige, frugtige a la blåbær, brombær, kirsebær og med et fremtrædende, men velintegreret og mildt krydret, fadpræg.

Dejlig mad og vino med svigerfamilien i vores lille hyggelige lejlighed
Hartford Court ved godt, hvad de skal tage for deres topvine - og til $85 vil sådan en skattebasse formentlig stå i mindst 1000 danske kroner, hvis den fandt vej over Atlanten gennem en rigtig forhandler. Det, man betaler de mange penge for, er en rendyrket mørk, fortættet, koncentreret og blød stil - og jeg skal love for, at man får smæk for skillingen med 2009-modellen af Arrendell Vineyard.

Måske endda lige i overkanten med smæk. Jeg kan godt lide en fyldig, rig Pinot, men vinen skal helst samtidig bevare sin lethed - ikke nødvendigvis i styrke men i det samlede udtryk. Og vist er Arrendell super delikat med en fantastisk smagsprofil og en pleasende fløjsblød mundfornemmelse - men den er næsten over the top og mister dermed lidt af det, der gør Pinot til min yndlingsdrue.


Jeg synes næsten altid, det er interessant at smage en vin, der er så gennemført og rendyrket i sin stil, for det hjælper mig til at isolere de enkelte karaktertræk i vinen og tage stilling til balancen imellem dem, kvalitet og mine personlige præferencer. Og så er det jo ikke hver dag, man får en prøvekanin i denne klasse.

3 kommentarer:

 1. Uha den lyder lækker,den Pinot. Du ved jo hvordan jeg selv kun lige er kommet igang med den drue, men hvor den næsten bliver for meget for dig, kunne den godt lyde til at være helt perfekt for mig, der jo netop godt kan lide den ekstra power i smagen :) ærgerligt vi taler den prisklasse.

  Jeres lejlighed ser forøvrigt hyggelig ud :)

  SvarSlet
 2. Ja, jeg er helt sikker på, at den ville være noget for dig. Måske kan vi støve noget lignende op på Mariott den 29.

  Og ja, lejligheden er ved at blive hyggelig, selvom der mangler en del udpakning, sortering og nyindkøb endnu :)

  SvarSlet
 3. Det vil være fantastisk hvis vi kan finde noget den 29. Jeg vil helt sikkert kaste mig i retning af Pinoterne :)

  Vinene. Vinene mangler også i jeres lejlighed ;)

  SvarSlet