søndag den 26. august 2012

En sjælden fugl


Der er langt mellem de gode, billige californiske Pinot'er. Men nu har jeg fundet en af slagsen. For sølle 125 kroner kan du nemlig erhverve dig en superlækker Sonoma Coast Pinot Noir fremstillet af ingen ringere end Bill Hunter, manden bag det prestigefyldte Chasseur Winery.

Vinen er en 2010 Cazar Sonoma Coast Pinot Noir og er lillebroderen til Chasseur-vinene. Den er ikke helt så finpoleret og kompleks som sine storbrødre, men er alligevel på mange måder en klassisk cali Pinot med masser af bær, rabarber og lakrids. På samme tid fyldig og frisk. Til den mørke side med brune krydderier og strejf af hindbærbolsjer.

Faktisk er det lidt af et mirakel, at American Wine kan sælge Cazar for 125 kroner flasken her i Danmark. Det nemlig nogenlunde, hvad den står i ovre i sin hjemstat, og normalt skal man lægge mindst 50% oven i den danske i pris i forhold til den amerikanske.

Vinen kan blive din ved at sende en mail til Keld fra American Wine. Han har ikke nogen webshop, men et rigtig fint udvalg, som du kan få indsigt i, hvis du kontakter ham via hjemmesiden americanwine.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar