søndag den 29. maj 2011

Stærkt lørdags-come back

En dejlig ferie med en god veninde er forbi. Hun er tilbage i kolde København, men efterlod solen og en spændende Pinot hos os Berkeley. En god trøst, når man skal indstille sig på hverdag uden Olsen, Tyrkisk Peber, ukuleler, sand mellem tæerne og  surfbrædder under fødderne.

Vitello Tonnato må være den ultimative trøste/restemad. Har du en rest koldt godt kalvekød (okse kan også bruges) og en dåse god tun i olie, er du næsten i mål. Og det smager som om, du havde planlagt det hele i forvejen. Du kan improvisere retten ligesom mig, men Jamie Olivers opskrift ser også god ud.
Trøstemad
Nadjas Pinot skulle vise sig at være det perfekte match. 2008 La Fenêtre Pinot Noir, Los Alamos Vineyard i Santa Barbara County. Let og elegant, med blåbær/vanilje næse og strejf af pink cherries, hvid peber og sort te i eftersmagen. Mellemfyldig og med tilpas syre. Jeg havde ikke hørt om producenten, Joshua Klapper, før (2008 er også kun hans tredje årgang), men han har fat i noget rigtigt, og det er heldigt for os, som trængte til lidt forkælelse på lørdagen derpå.

Har du lyst til at prøve noget i samme stil (nok lidt mere fyldig og frugtig), så prøv Fess Parkers Santa Barbara County Pinot Noir, som forhandles af H. J. Hansen Vin for en 200-mand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar