fredag den 2. november 2012

Dagdrømmerejse på Kanalen

Restaurant Kanalen på Christianshavn. Fine omgivelser i en gamle stemningsfulde gamle toldbygning ved kanalen i tusmørke med ild i pejsen og regn og rusk udenfor.
Som nævnt tidligere var jeg inviteret til californisk vinmiddag på Kanalen i sidste uge. Det var Anja Clarke fra California Wine, der havde inviteret, og det blev en skøn dagdrømmerejse tilbage til den gang for ikke en gang et år siden, hvor vi slog vores egne folder i Californien.


Anja og hendes canadiske mand startede sidste år California Wine, som de indtil videre driver i deres fritid. De får hjælp til distributionen fra lageret i Danmark, men står ellers selv for indkøb og markedsføring fra deres hjem i Paso Robles. Deres drivkraft er passionen for små, uortodokse vine, og derfor vil de fleste producenter på deres liste formentlig heller ikke klinge bekendt i danske ører.

Og hvor var skønt at møde en ligesindet - både hvad angår kærligheden til californisk vin, følelsen af at have et ben i Danmark og et Californien og drømmen om at vin en dag kunne blive en levevej. For mig er det måske nok mest en dejlig dagdrøm. Men Anja er gået i gang med at realisere den, og jeg håber, at det vil lykkes til fulde.Selvom fokus denne aften var på Paso-vine, så tog vi også et par afstikkere til Russian River Valley og Napa Valley. For mig var aftenens tre highlights følgende:

2008 L'Angevin Russian River Valley Pinot Noir
Fin klassisk RRV Pinot-næse med solmodne skovbær og rosenpotpourri.  Blød og behagelig i munden med medium+ fylde, og en smagsprofil med noter af varme hindbær, sort te, og engelsk lakrids. Super lækker og en helt rimelig pris.
260 kroner

2009 Alta Colina Toasted Slope Paso Robles Syrah
Koncentreret, dyb, intens. Stadig lidt ung struktur med let kantede tanniner, men næsen og smagsprofilen er forførende med noter af mørke stenfrugter, vanilje og ristet kaffe.
295 kroner

2007 Pierson Meyer Napa Valley Cabernet Sauvignon
Topårgang fra Napa Valley , der viser sig med en forførende aroma præget af solbær, mørke stenfrugter og let toasted fad. Super lækker creamy mundfornemmelse og smagsnoter af solbær og brombær med et herbalt strejf af kørvel, salvie og vanilje. En flot Napa Cab, der rammer balancen mellem let tilgængelighed og interessant kompleksitet.
475 kroner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar