tirsdag den 4. september 2012

Smagfuld sensommersmagning

Anden del af min våde vin-weekend inkluderede også Laudrup Vin. De afholdt nemlig deres store årlige sensommersmagning og havde indbudt mig og andre vinbloggere til at deltage.

Lars og Svoger-Jesper ved Riesling-bordet
Hver sin stil :)
Nammenam fra Kogekonerne
Det betød også, at jeg igen havde den store fornøjelse at møde Jesper fra bloggen Jespers Vintanker og hans vinbuddy Frank.
Jesper og Frank - to raske drenge på cykel hele vejen fra Lyngby Nørrebro
Igen kunne vi konstatere, at vores vinsmag er vidt forskellige, men vi fandt dog en overraskende fælles favorit i en 2009 Littorai Mays Canyon Pinot Noir. En af Californiens absolutte kultproducenter, så selvom Jesper ellers ikke er til Pinot, så må man sige, at han har god smag, når han endelig falder for en af slagsen.

Jeg genbesøgte et par velkendte favoritter, nemlig tyske Van Volxem, burgundiske Marc Haisma og italienske Franz Haas - som alle tre levede op til mine meget positive minder. Blandt de nye highlights var Riesling-specialisten Schäfer-Fröhlich. Bordeaux-blenden Choleraine fra new zealandske Te Mata Estate.

Nyt behageligt selskab
Gammelt behageligt selskab
I den mere skæve ende var Sauvignon Blanc'en Sec. 94 fra en af mine yndlings-new zealændere, nemlig Dog Point. Sec. 94 er en fadlagret Sauvignon Blanc, hvilket skaber et helt andet udtryk, end man ellers kender i denne kategori. Væk var frugten (næsten), friskheden og den markante grønne aroma. I stedet trådte gæragtige, oxiderede noter og en mere fed struktur.  Spændende, men ikke helt det, der er meningen med Sauvignon Blanc, hvis du spørger mig.

Et andet sjovt nyt bekendtskab var en Recioto fra Amarone-producenten Degani. En sød dessertvin med noter af mørke kirsebær og svedsker. Dejlig blanding af frisk og tørret frugt - og som foreslået af den venlige  Laudrup-mand ved bordet - et oplagt valg til til julens risalamande.

Sødt behageligt selskab
Den hurtige konklusion på dagen: En lille smule bagstivhed fra gårsdagens winemakers dinner kunne ikke tage noget fra endnu en skøn og smagfuld smagning i Skovlunde.

2 kommentarer:

 1. Hej Nanna

  Super tilbageblik på en dejlig dag :) jeg er SÅ ærgerlig over at jeg ikke også fik taget et billede af dig til mit indlæg (kommer op om et par dage) ;) det må jeg få rådet bod på snarrest.

  Ja, vores smag er forskellig, men dejligt vi kan enes om noget der så faktisk var SÅ godt. Og så fandt vi endda endnu en Pinot der var smuk og lækker. Mere om det senere.

  For god orden skyld må jeg hellere notere at vi trods alt kun cyklede fra Nørrebro, men friske, det er vi sgu stadig ;)

  Vi ses forhåbentlig snart til flere smagninger. Gerne en australsk :P

  Hilsen Jesper

  SvarSlet
 2. Hej igen Nanna

  Bum bum, så er mit indlæg om dagen også oppe ;)

  Hilsen Jesper

  SvarSlet