fredag den 13. april 2012

Varm anbefaling af Wine Spectator-magasin til iPad

Wine Spectator kan nu købes som elektronisk magasin til iPhone og iPad via bladkiosk- app'en Zinio. Som elsker af californisk vin, næsten lige så stor elsker af Apple-dimser og som tidligere trofast abonnent på 'the Specator' er denne nyhed vel det nærmeste, jeg kommer på en ægte Kinderæg-oplevelse.

I de knap to et halvt år, vi boede i Californien, var jeg en glad abonnent på det amerikanske vinmagasin The Wine Spectator. De fleste numre af magasinet rummer et i mine øjne et godt miks af informative reportager om regioner, årgange og sorter, vindebat, anmeldelser, portrætter og underholdende gossip og småstof om kendte og semikendte i vinens verden.


De glittede og farverige magasiner udkommer 15 gange om året, og i USA står et års abonnement i beskedne 49 dollars. Det kunne bladhuse og - distributører i Danmark lære noget af. I hvert fald må jeg indrømme, at jeg tøvede med at forny mit abonnement efter vores tilbagevenden til Danmark, da jeg konstaterede, at det ville koste mig omkring tusind kroner.

Men selvom jeg har min håndfuld af amerikanske vinblogs, som jeg følger rimelig tæt, så har jeg alligevel savnet the Spectator, som har holdt mig bredt orienteret om, hvad der rører sig først og fremmest i den californiske vinverden, men også i det øvrige USA og resten af verden. Derfor er det ret perfekt, at jeg nu for fem dollars kan hente magasinet ned på min iPhone og iPad og i ro bladre mig igennem de lækre sider.


For magasinet er faktisk oversat overraskende godt til elektronisk format. Det er stadig magasinagtigt at sidde med i hånden, navigationen fungerer fint, og læsbarheden er fin - på iPad vel at mærke. På iPhonen skal man trække og scrolle for meget, og fornemmelsen af at sidde med et magasin går tabt i det lille format.

Men jeg kan varmt anbefale at hente Zinio-app'en, hvis du ikke allerede har den, og så give the Spectator en chance. Læs fx Matt Kramers faste og meget velskrevne klumme 'Drinking out loud' eller Napa/Sonoma-redaktør Jim Laubes faste klumme, der giver insider-viden om jetset-livet og intrigerne i Californiens vinøse moderland.

Jeg vil i hvert fald gennempløje det seneste nummer i de kommende dage, hvor jeg danderer den i solen på Siesta Key i Florida - jeg synes lige, I skulle have den sidste oplysning med :)

2 kommentarer:

 1. Hej Nanna

  Fed info, tak ;) Hentede den ned, og hold da op hvor er der mange vinmagasiner. Har selv hentet Decanter ned, et britisk vinblad der også er rigtig fint.

  Nogle der har et bud på hvad der er det "bedste vinmagasin", og hvis et sådan findes, hvorfor er det det? Er selv nysgerrig.

  Hilsen Jesper

  SvarSlet
 2. Hej Jesper - selv tak :)
  Ja, der er super mange spændende magasiner at gå på opdagelse i - også uden for vinens verden.

  Mht. verdens bedste magasin vil jeg tro, at det er et spørgsmål om smag og interesse. Decanter er meget europæisk både i indhold og præferencer, hvilket vel ikke i sig selv er skidt - trods alt ;)

  Jeg synes faktisk det kan være ret sjovt at se, hvor anderledes Decanters tilgang og holdning til (ikke mindst californisk) vin er sammenlignet med the Spectator - for pludselig går det op for mig, at jeg i vinøs forstand er indfødt amerikaner - det, jeg oplever som 'normalt' i vinens verden, er det amerikanske :)

  Har du tjekket om det australske magasin Winestate kan fås på Zinio? Det burde jo være noget for dig :)

  Bedste hilsener, Nanna

  SvarSlet