mandag den 22. oktober 2012

Kalifornikation på Kanalen

Forleden modtog jeg en invitation fra Anja Clarke, der driver den lille vinimport-virksomhed California Wine. Jeg har tidligere korresponderet lidt med Anja, men har ikke haft anledning til at møde hende før nu og har også kun begrænset kendskab til vinene i hendes sortiment.

Men det bliver der lavet om på på torsdag, hvor jeg tager til ’Kalifornikation’ på Bib Gourmand-restauranten 'Kanalen' på Christianshavn. På menuen er tre lækre retter + ost og et flot line up af sjældne og – efter californiske standarder – lidt anderledes vine.

Jeg glæder mig især til at stifte nærmere bekendtskab med producenterne L’Aventure og Alta Colina, som jeg har læst meget godt om, men endnu ikke har oplevet på egne læber. Og så glæder jeg mig selvfølgelig til en hyggelig aften i selskab med andre Californien-entusiaster

Du kan stadig nå at komme med, hvis du tilmelder dig via linket her.

Og stay tuned for en reportage fra aftenen her på bloggen senere på ugen.

mandag den 8. oktober 2012

Pinot Galore


Alt for sjældent har man lejlighed til at åbne flere gode flasker på den samme aften og smage dem side om side. Men nu ville skæbnen (med en lille smule hjælp), at vi havde to gode flasker Pinot åbne i lørdags - så hvorfor ikke åbne en tredje og lave en lille smagning?

Det var selvfølgelig et All Californian line up, hvoraf to var gamle kendinge her på bloggen, nemlig 2009 Rochioli Russian River Valley Pinot Noir og 2010 Cazar Sonoma Coast Pinot Noir. Den tredje var en vin, jeg første gang stiftede bekendtskab med for små to år siden i selskab med Kenneth fra KK Wine, der selvfølgelig importerer benævnte skattebasse. Navnet er 2009 Paul Lato 'Matinee' Santa Barbara County Pinot Noir.


Ud over sidstnævnte sjældne fugl var det rigtigt interessante ved smagningen selvfølgelig at få mulighed for at smage vinene side om side og lave en direkte sammenligning. Tre anerkendte producenter, tre regioner, to årgange, en druesort. Vi springer direkte til konklusionerne:

 1) Cazar - der var lillebroderen i dette flight både hvad angår pris, omdømme og alder - klarede sig overraskende godt. Vel fremstod den lidt mere rå og usleben end de to andre, men var stadig overordentlig god value for pengene her og nu, og formentlig i endnu højere grad om et par år.

 2) Paul Lato
var som ventet mørkere, varmere og mere krydret i stilen. Lækker blød mundfornemmelse, mørke bær og stenfrugter, sort peber, kardemomme, kanel og allehånde. Super lækker, karakterfyldt og ikke for sarte Bourgogne-sjæle.

3) Rochioli var igen-igen aftenens vinder. Indrømmet - jeg har et sentimentalt forhold til denne producent, som var en af de første, jeg besøgte i Californien - men det ER altså bare en fantastisk vin. Ikke mindst i denne årgang. Her er det hindbær, lakrids, lavendel og tørrede rosenblade kombineret men velpoleret mundfornemmelse, der forfører.

 4) Selvom Rochioli var favoritten hele bordet rundt, så har Paul Lato en karakter og tyngde, som jeg helt sikkert vil foretrække på visse dage og til visse retter. Det er en humør-vin i ordets bedste forstand: Er du i humør til en mørk, tung, lækker, maskulin Pinot-basse - og hvem er ikke nogen gange det? - så er Paul Lato din mand.

Cazar forhandles af American Wine, og står dig i 125 kroner flasken.
Rochioli forhandles af KK Wine, og koster dig 288 kroner i denne årgang.
Paul Lato forhandles også af KK Wine, og løber op i 320 kroner i denne model og årgang.